Medicilor din Spitalul Suceava nu le pica bine faptul ca sunt verificati daca stau la program


Intră acum și în grupul de

După ce o comisie condusă de directorul medical, al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a efectuat o serie de verificări privind prezenţa la program a medicilor care lucrează în secţiile şi ambulatoriile de specialitate ale unităţii, acţiunea nu a fost pe placul acestora. „Pe noi ne interesează foarte mult asigurarea continuităţii actului medical. Cine nu-i la serviciu riscă sancţiuni administrative, în primă fază, tăierea orelor în care se constată că a lipsit de la program şi apoi sancţiuni disciplinare, prevăzute de codul muncii”, a spus Vasile Rîmbu, managerul unităţii spitaliceşti judeţene.

Potrivit acestuia atenţia echipei de control este îndreptată în mod deosebit asupra medicilor care acordă consultaţii în ambulatoriu, întrucât acestea reprezintă o variantă de asistenţă medicală care poate să decongestioneze Unitatea de Primire a Urgenţelor, sufocată de numărul mare de pacienţi, dar şi o modalitate prin care poate fi redus numărul de internări, prin rezolvarea tuturor cazurilor care nu necesită păstrarea în spital.

Vasile Rîmbu a menţionat că s-a constatat câteva asemenea abateri şi că este foarte posibilă trimiterea acestora în faţa Comisiei de Disciplină. „Nu le convine deloc că sunt controlaţi” a subliniat şeful spitalului judeţean.


Intră acum și în grupul de